Potpisan Memorandum o saradnji sa Udruženjem penzionera

  Dana 25.03.2014.g.predstavnici Fonda PIO CG,Udruženja penzionera Pljevlja i Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Pljevlja, potpisali su memorandum o saradnji, kojim je planirana saradnja partnera na unaprijedjenju pružanja usluga primarne zdravstvene zaštite penzionerske populacije naše opštine. Sastanku su prisustvovali: Ilhan Tursumović - direktor DZ Pljevlja, Dušan Perović - direktor Fonda PIO CG, Damjanović Vukadin - predsjednik Udruženja penzionera opštine Pljevlja, Ratko Gačević - direktor Područne jedinice Fonda PIO Pljevlja i Branko Vešović-predsjednik Saveza udruženja penzionera CG.

  Planirana je saradnja kroz edukaciju penzionerske populacije putem organizovanja tribina iz raznih oblasti medicine, obavljanju preventivnih pregleda i dijagnostičkih procedura, naročito za najučestalije zdravstvene probleme, odnosno bolesti “trećeg doba”, promocija zdravih stilova života itd.

  Dr Ilhan Tursumović je, izmedju ostalog, kazao da se nada da će penzioneri svojim sugestijama pomoći „da unaprijedimo dostupnost i kvalitet u pružanju zdravstvenih usluga kroz svakodnevni kontakt sa zaposlenima naše ustanove“.

  G-din Dušan Perović je istakao da su ovakve aktivnosti započete prije dvije godine u Podgorici i Danilovgradu, i da postoji pozitivno iskustvo u implementiranju potpisanog Memoranduma.

  G-din Branko Vešović je kazao da je osnovna svrha postojanja Saveza udruženja penzionera CG zaštita standarda te populacije, i da će se Savez truditi da ovakvim i sličnim aktivnostima pomogne u podizanju nivoa zdravstvenih usluga namijenjenih najstarijoj populaciji.